dimecres, 30 de desembre de 2009

WebQuest i els projectes telemàtics

Una WebQuest és un tipus d’activitat didàctica que consisteix en una investigación guiada, amb recursos principalmente procedents d’internet, que promouen el treball coopera tiu i autònom.

L’antecedent d’aquestes activitas el constitueix l’ús de reptes en el desenvolupament d’ambients d’aprenentatge basats en tecnologies de la informació.

Les WebQuest són utilitzades com a recurs didàctic pels mestres, ja que permeten el desenvolupament d’habilitats de maneig de la informació i el desenvolupament de competencias relacionades amb la societat de la informació.
Una WebQuest ha de tenir aquesta estructura:
-Introducció

-Feina

-Procès

-Recursos

-Evaluació

-Conclusió

-Autors


Tipus de WebQuest
Curta durada

Objectiu: adqusició i integració del coneixementn d’un determinat contingut d’una o diverses materias.

Durada: es diseñen per ser finalitzats d’un a tres períodes de classe.Llarga durada

Objectiu: extensió i processament del coneixement (deducció, inducció,clasificación).

Durada: entre una semana i un mes de classe.Els projectes telemàticssón una manera innovadora de treballar el currículum en què els rols de l’alumnat i del professorat són diferents dels que habitualment es desenvolupen a l’escola. Seure en una cadira i esperar a veure què diu el mestre o la mestra, copiar del llibre o la pissarra i deixar la ment en blanc, són actituds i situacions que no són vàlides en la dinàmica del procés d’aprenentatge que aquí es planteja.


http://www.xtec.cat/~cbarba1/propostes_didactiques/projectestelematics.htm

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada